Interesser

Mine interesser:


• Familien

• Musik - fagotspil

• Musik - Blokfløjtespil

• Musik - trommespil

• Musik - hørelære

• Musik - Næstved Musikforening

• Politik - særligt økonomi

• Folkeuniversitetet

• Cykling Uden Alder


Familien

Jeg har en dejlig familie med to døtre, Joan som er gift med Torsten og Janni som er gift med Anders. Joan har to børn: Esben født i 2002 og Asta som er født i 2014, desuden Torstens datter Beate som er fra 2002. Janni har to drenge, Laurids fra 2012 og Ludvig fra 2014.

Jeg har min lillesøster Birthe og svoger Henning. Jeg bor sammen med min kæreste Lone, som også har to børn: Stig og Thomas gift med henholdsvis Rikke og Anna. Stig har to børn: Line og Jonatan. Thomas har fem børn: Cornelia, Julius, Augusta, Titus og Barbera.

Vi nyder at være sammen med alle, også selvom huset er godt og vel fyldt op, hvis alle kommer på een gang.


Instrumentalspil

Jeg spiller flere instrumenter: Trommesæt, blokfløjte, fagot og lejrbålsguitar. Det er dog fagotten, der er den største udfordring. Den er hundesvær at spille på, så det er en vedvarende kamp bare at holde teknikken ved lige.


I 2008 købte jeg en japansk fagot af mærket Takeda, som jeg er meget glad for. I forhold til prisen har jeg fået en rigtig god fagot.


Hørelære

Jeg har undervist i hørelære, som efter min  mening er det vigtigste fag i al musikundervisning. Hvis man ikke hører, hvad der sker i musikken, eller kan forestille sig den, når man ser et nodebillede, bliver udbyttet af musiklytning mindre end nødvendigt. Det er ikke et fag med mange traditioner, de fleste lærer "blot" at spille.


Næstved Musikforening

Er en forening startet i 1941. Jeg har siddet i bestyrelsen siden cirka 2015, og er for nuværende formand. Se vores hjemmeside:

www.naestvedmusikforening.dk


Politik

Politik er min store interesse, og jeg har tidligere været medlem af Socialistisk Folkeparti - SF - i næsten 30 år. Hvis man tillader sig at sige, at Danmarks problem er for lidt socialisme, bliver man ofte regnet for at være et levn fra fortiden. Socialismen er jo død, og det blev bevist ved "Murens fald" i 1989, at den ikke kunne bruges til noget - siger alle de borgerlige partier. Nu stemmer jeg længst muligt til venstre. Den franske økonom Thomas Piketty har bl.a. skrevet Kapitalen i det 21. århundrede samt Kapital og ideologi. Læs dem - hvis du magter det - og bliv klogere.


Gode Penge

Lad os se, om kapitalismen også bliver erklæret for død, nu hvor den med finanskrisen og Coronakrisen har bevist sin ubrugelighed? Det sker nok ikke, for grådigheden er vor kulturkreds' største problem i vor tid. Foreningen Gode Penge er jeg medlem af. Se på deres hjemmeside www.godepenge.dk hvordan det er de private banker, der styrer hele verdens pengepolitik!


Folkeuniversitetet

Jeg er medlem af den såkaldte lokal-komité (bestyrelsen), og det er spændende at være med til at arrangere foredrag og andre oplevelser. Det tager noget tid, men er meget givende! Læs vores program www.hosu.dk


Cykling Uden Alder

er en organisation, hvor vi cykler ture i rickshaw med beboere fra vore plejehjem. Mottoet er "Ret til vind i håret", og det er sundt for såvel passagerer som cykelførere (kaldet piloter). Når vejret er til det, kører jeg en 2-3 timer næsten alle tirsdage og torsdage. Hvis du er interesseret, kan du melde dig til på www.cyklingudenalder.dk.